Sider

fredag den 14. december 2012

Brændte mandler

Cravede helt vildt efter Strøgets brændte mandler i dag, men kulden og en SRP der ikke skriver sig selv fik mig til at holde fusserne indendøre. Fantastisk er det jo, at man selv kan lave de lækre mandler og hvis ikke de smager som dem man køber på julemarkederne, så smager de ihvertfald bedre!

Ingredienser (til 200 g. mandler)
  • 200 g. mandler
  • 2 dl. sukker
  • 2 dl. vand

Fremgangsmåde
Kom vand, sukker og mandler på en pande. Skru op for fuld varme og lad panden stå indtil vandet begynder at fordampe.





Rør jævnligt i mandlerne. Efter noget tid fordamper vandet fuldstændigt. Sukkeret bliver først til en boblende lysebrun masse. Når vandet er fordampet helt bliver sukkeret lyst og tørt.



Skru ned på lav varme imens du rører godt. På dette tidspunkt tror mange at de skal tage mandlerne af varmen, men det er IKKE tilfældet. Her lader du mandlerne blive på varmen. Efter lidt tid begynder sukkeret at smelte. Bliv ved med at røre.



Når sukkeret er smeltet helt og manglerne bliver blanke og der begynder at dufte sødt af brændte mandler er det på tide at tage dem af varmen. De skal lige netop klistre lidt sammen uden at danne alt for lange sukkertråde.



Hæld mandlerne over på et stykke bagepapir og fordel dem lidt så de ikke bare ligger i en klump. Lad dem køle af og kom dem i en lufttæt pose eller server dem lune. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar