Er ret vild med scones, rettere chokoladescones! Og jeg er også ret kræsen når det kommer til den engelske "bolle". Denne her opskrift er jeg selv ret tilfreds med, men hvis du vil have lidt mere smag kan du blot tilføje lidt mere groft salt :)
Ingredienser (ca. 10 stk.)
- ca. 400 g. hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 120 g. blødt smør
- 100 g. groft hakket mørk chokolade
- 2 dl. minimælk
- 1 æg(til pensling)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200℃ (Alm. ovn)
Bland mel, salt og bagepulver i en skål. Skær det bløde smør i små stykker og kom det i skålen. Tilsæt mælk og ælt grundigt.
Drys lidt mel ud på køkkenbordet, og ælt dejen her. Spred dejen lidt ud og tilsæt en håndfuld chokolade. Ælt grundigt. Spred dejen ud, tilsæt chokolade, ælt. Gentag indtil der ikke er mere chokolade. Tilsæt lidt mere mel hvis dejen klistrer for meget, den skal dog være lidt sticky.
Rul dejen ud til en tyk pølse. Skær den i 15 stykker, og læg stykkerne på en bradepande med bagepapir.
Pensel med ægget og bag i 20 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar