Ingredienser (ca. 30 stk.)
- 250 g. hvedemel
- 125 g. sukker
- ½ vaniljestang
- 200 g. stuetempererat smør
- 100 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200℃(alm. ovn)
Hak chokoladen fint.
Bland mel og sukker i en skål. Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud af den. Pres lidt sukker ned på vaniliekornene så de skiller sig lidt. Kom det op i melblandingen.
Skær smørret i tern og smuldr det i melet.
Slå ægget ud i en anden lille skål eller kop og kom blommen melblandingen. Dejen samles med hånden.
Hvis du ønsker både plain-vaniliesmåkager og med chokoladestykker, deler du nu dejen op i to. Ælt chokoladen ind i den ene del og kom dem i hver sin sprøjtepose.
Dejen puttes i en sprøjtepose. Klip et hul i posens spids på ca. 2½ cm. i diameter. For en bageplade med bagepapir. Pres en klat dej ud på pladen. Inden du slipper dit tag om sprøjteposen presser du den ned i klatten af dej og fjerner den forsigtigt. Nu har du en lille men tyk kage med en lille ring indeni.
Småkagerne bages i 11 min. eller til de er lysebrune i kanten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar